Bio Spirulina 500 mg - 100 tablet - Health Link

   ks       

Cena: 146 Kč vč. DPH

Dostupnost: skladem

Popis: BioSpirulina je 100% sladkovodní modrozelená řasa Arthrospira platensis, obsahující vzácné fytonutrienty (rostlinné výživné látky), které se nenacházejí v žádných jiných zelených potravinách, jako např. fykocyanin a sulfolipidy. Spirulina je také vyjímečným zdrojem beta karotenu, chlorofylu, vitamínu B12, karotenoidů, enzymů, vitamínů a minerálních látek.


Kliknutím si vyberte baleníNaše cenaDostupnostPočet ks
Bio Spirulina 500 mg - 100 tablet - Health Link 146 Kč skladem ks

CHARAKTERISTIKA BioSpirulina je 100% sladkovodní modrozelená řasa Arthrospira platensis obahující vzácné fytonutrienty (rostlinné výživné látky), které se nenacházejí v žádných jiných zelených potravinách, jako např. fykocyanin a sulfolipidy. Spirulina je také vyjímečným zdrojem beta karotenu, chlorofylu, vitamínu B12, karotenoidů, enzymů, vitamínů a minerálních látek.

ESENCIÁLNÍ AMINOKYSELINY Spirulina má nejvyšší obsah proteinů ze všech přírodních potravin (65 %), daleko více než maso nebo ryby (15–25 %), sojové boby (35 %), sušené mléko (35 %), obilniny (8–14 %) nebo plnotučné mléko (3–4 %). Spirulina obsahuje jako jeden z mála rostlinných zdrojů veškeré esenciální aminokyseliny.

PROTEINY Buněčná stěna Spiruliny je tvořena měkkými mukopolysacharidy, neobsahuje celulózu, což umožňuje její lehkou stravitelnost a vstřebávání. Tato vynikající stravitelnost je obvzláště důležitá pro jedince trpící podvýživou a u kterých je snížena kapacita příjmu živin. Podávání spiruliny podvýživeným dětem je účinnější než sušené mléko, protože laktóza obsažená v mléce může vyvolat potíže se zažíváním. Srovnání obsahu proteinu ve spirulině a v potravinách bohatých na protejny Spirulina 65–70 Vejce 40–50 Soja 35–40 Sušené mléko 30–40 Sýr 30–40 Luštěniny 20–25

BETA KAROTEN Spirulina je nejbohatším zdrojem beta karotenu, jeho koncentrace je několika násobně vyšší než v mrkvi. Beta karoten má značné terapeutické účinky, včetně schopnosti snižovat sérum cholesterolu a všudypřítomné rakoviny. Během posledních let provedly zdravotnické instituce zabývající se výzkumem rakoviny desítky studií dokazujících, že beta karoten snižuje riziko všech druhů rakoviny, včetně rakoviny plic, jícnu, žaludku, tlustého střeva, gastrointestinálního traktu, prsu a pochvy. Srovnání obsahu beta karotenu ve spirulině a jiných potravinách Spirulina 150 Játra 6 Meruňky sušené 18 Kapusta 5 Brambory 9 Špenát 4 Mrkev 8 Ryby 1

FYKOCYANIN Nejvýznamnějším barvivem ve spirulině je fykocyanin. Tento proteinový komplex tvoří přibližně 15% celé hmotnosti. Podle posledních vědeckých výzkumů má fykocyanin značné antioxidační, protizánětlivé a antikarcinogenní účinky. Ovlivňuje tvorbu kmenových buněk v kostní dřeni, podporuje tvorbu makrofágů a stimuluje fagocytózu. Tím výrazně přispívá ke stimulaci imunitního systému. Při výzkumu provedeném v Černobylu u osob postižených nemocemi z ozáření, u kterých došlo k poklesu tvorby červených a bílých krvinek, se jejich stav výrazně zlepšil při podávání pouhých 5 gramů spiruliny denně po dobu 6 týdnů. Fykocyanin snižuje toxicitu v ledvinách a hraje zásadní roli při ochraně proti selhání ledvin způsobeném toxickými prvky nebo léky, má všestranné využití při léčbě dysfuncí ledvin.

CHLOROFYL Spirulina má vysoký obsah chlorofylu, který má výrazné čistící a detoxikační účinky. Pomáhá z organismu odstraňovat těžké kovy, chemické toxiny a další jedovaté látky. Regeneruje jaterní tkáň, pročišťuje krevní řečiště. Podporuje kožní metabolismus, hojení ran a vředů. Společně se fykocyaninem, železem, vitamínem B12 a kyselinou listovou výrazně podporují zdravou krvetvorbu.

KAROTENOIDY Spirulina obsahuje komplex několika karotenoidů bohatých na antioxidanty. Karotenoidy jsou tvořeny přibližně 50% karoteny – alfa, beta a gama a 50% xantofyly – zeaxantin, astaxantin, a další. Ačkoliv beta karoten je ze všech karotenoidů nejznámější, komplex rozličných karotenoidů je mnohem efektivnější než pouhý izolovaný syntetický beta karoten ve formě vitamínových přípravků.

ŽELEZO Spirulina je jedním z nejbohatším zdrojem železa, které hraje zásadní roli při tvorbě hemoglobinu a zdravého imunitního systému. Obsah železa ve spirulině je několikanásobně vyšší než v ostatních potravinách a jeho vstřebatelnost je podstatně vyšší než u syntetických doplňků železa. Srovnání obsahu železa ve Spirulině s potravinami bohatými na železo Spirulina 89,0 Obiloviny 4,5 Pivní kvasnice 18,0 Vejce 1,4 Soja 12,0 Ryby 1,2 Hovězí maso 11,0 Kuřecí maso, sýr 1,0

VÁPNÍK, HOŘČÍK, CHRÓM Obsahuje velké množství vápníku, který je všeobecně defi citní ve výživě, hořčík usnadňuje absorpci vápníku ve spirulině. Chróm pomáhá efektivně využít glukózu a přispívá ke stabilizaci krevního cukru.

ESENCIÁLNÍ MASTNÉ NENASYCENÉ KYSELINY Spirulina obahuje kyselinu gama-linolenovou (GLA) a kyselina linolovou. GLA je v organismu důležitá pro tvorbu tělu prospěšných prostaglandinů PGE 1, které regulují řadu tělesných funkcí. Snižují hladinu LDL cholesterolu, příznivě působí při premenstruačním syndromu, menopauze, pomáhájí při kožních potižích – akné, ekzémy.

LYKOLIPIDY A SULFOLIPIDY Součástí lipidů ve spirulině jsou vzácné glykolipidy a sulfolipidy, které jsou mimořádně aktivní proti virovým onemocněním (brání virům proniknout do buněk). Podle vědeckých výzkumů potlačují virus HIV-1 a HIV-2, oparový virus a další viry způsobující defi icit imunity.

ENZYMY BioSpirulina obsahuje řadu enzymů a to především superoxiddismutázu (SOD) a glutation peroxidázu, které pomáhájí neutralizovat škodlivé účinky volných radikálů. Poškozování organismu volnými radikály je jednou z hlavních příčin onemocněních spojených se stárnutím organismu.

POLYSACHARIDY Základními jsou ramnóza a glykogen, které jsou v organismu snadn a rychle vstřebatelné, mají nízký glykemický index. Poskytují rychlou energii bez toho aniž by zatěžovaly slinivku nebo precitipovaly hypoglikemii. Polysacharidy ve Spirulině posilují imunitní systém, podporují tvorbu T-buněk, makrofágů a stimulují fagocytózu. Během posledních let byla provedena řada klinických studií, které dokumentují široké použití spiruliny v prevenci i léčbě celé řady onemocnění. BioSpirulina dodá vašemu tělu kompletní živiny a energii a vyčistí jej zcela přirozeným způsobem. I konzumace malého množství této koncentrované potraviny denně výrazně prospěje vašemu zdraví.

POUŽITÍ BIOSPIRULINY

  • Posílení imunitního systému proti virovým onemocněním
  • Detoxikace jater a ledvin
  • V terapii anemie, podporuje zvýšení hladiny hemoglobinu
  • Pomáhá při obraně proti nádorovým onemocněním
  • Při léčbě podvýživy a hypovitamínózy, k odstranění nutričních deficitů
  • Využití vysoké výživné hodnoty v dětské výživě
  • Při léčbě kardiovaskulárních onemocnění, hypocholesterolemický účinek
  • Pomáhá odstranit chronickou zácpu, čistí trávicí ústrojí
  • Působí jako prebiotikum, podporuje tvorbu lactobacilů a bifi dobakterií
  • Podpora kožního metabolismu, hojení ran a vředů

SLOŽENÍ BIOSPIRULINY, NUTRIČNÍ HODNOTY Bílkoviny 65 % Uhlohydráty 18 % Tuky 5 % Minerální prvky 8 % Energie 382 kcal / 1615 kJ Aminokyseliny (g / 100g) Alanin 4,9 Lysin 5,2 Arginin 4,7 Methionin 6,0 Kyselina asparágová 1,7 Fenylalanin 2,7 Cystein 0,7 Prolin 2,3 Kyselina glutamová 6,1 Serin 4,1 Glycin 3,0 Threonin 1,5 Histidin 1,0 Tryptofan 1,4 Isoleucin 3,5 Tyrosin 1,0 Leucin 9,3 Valin 1,4 Tuky (mg / 100g) Kyselina gama-linolenová 770 Kyselina linolová 513 Minerální a stopové prvky (mg / 100g) Vápník 500 mg Zinek 3 mg Hořčík 740 mg Selen 0,1 mg Železo 80 mg Mangan 5,2 mg Draslík 1260 mg Chróm 0,4 mg Sodík 1271 mg Měď 1,8 mg Fosfor 847 mg Vitamíny (mg / 100g) Vitamín E 19 mg Vitamín B3 3 mg Inositol 66 mg Vitamín B6 3 mg Biofl avonoidy 79 mg Vitamín B12 0,05 mg Vitamín B1 3 mg Kyselina listová 0,06 mg Vitamín B2 6 mg Fotopigmenty a enzymy (mg / 100g) Karotenoidy celkem 444 mg Fykocyanin 16400 mg Beta karoten 175 mg Xantofyly 180 mg Chlorofyl 1450 mg Superoxiddismutaza 40 mg

Doporučené dávkování: 2× denně 2–6 tablet minimálně 15 minut před jídlem, zapít sklenicí vody. U podvýživy je vhodnější užívat BioSpirulinu s jídlem.

Složení: pouze 100% řasa spirulina (arthrospira platensis) v BIO kvalitě. BioSpirulina neobsahuje žádné konzervační látky a barviva. Tablety jsou slisovány pod tlakem bez pojivých látek.

Balení: BioSpirulina 500 mg (300 tablet)

Zatím žádné příspěvky


Přidat příspěvek Zavřít